Meest gestelde vragen

Waarom is blauw licht blokkeren zo belangrijk?

Recent onderzoek toont aan dat blauwe licht blokkeren, je slaapkwaliteit zal verbeteren, samen met de vele andere gezondheidsvoordelen.

Wanneer we na zonsondergang worden blootgesteld aan licht, geeft dit aan onze hersenen het signaal dat het middag is, waardoor onze hersenen stoppen met het afscheiden van melatonine, ons slaaphormoon. In de plaats daarvan gaan we juist cortisol aanmaken, wat we normaal in de ochtend aanmaken om wakker en actief te worden.

Welke tint heb ik nodig voor mijn glazen?

MIITTO Health heeft verschillende tinten ontwikkeld om aan iedere wens te voldoen. Alles is dus afhankelijk van je eigen wens.

NIGHTTIME RED – Onze rode tint dat 100% van het blauwe en groene licht blokkeert van 400nm tot 550nm. Ze worden optimaal gedragen 2-3 uur voor het slapen gaan. 

DAYTIME YELLOW – Onze geel tint is voor gebruik overdag voor mensen met een lichtgevoeligheid. Ze blokkeren het blauwe licht tussen 400nn en 450nm waardoor cortisol wordt opgewekt, terwijl het gunstige blauwe licht voor de alertheid behouden blijft. Het beheren van blauw licht gedurende de dag kan uw hormonen reguleren en de therapeutische zal een stemmingsboost geven als u uw stemming laag zit.

COMPUTER CLEAR – Onze computerbril filtert blauw licht voor 50%. Door het dragen van deze lenzen tijdens het werken aan uw computer zult u minder digitale vermoeidheid van uw ogen, droge ogen en hoofdpijn ervaren.

Hoelang duurt het doorgaans vooraleer ik mijn bestelling ontvang?

Een bestelling duurt in normale omstandigheden 2 – 7  dagen om geproduceerd te worden. Dit komt omdat wij de brilglazen voor het gekozen montuur bestellen, en daarna brengen we met ons eigen gestandaardiseerd kleuringsproces de gewenste tint aan. Zodra de brilglazen gekleurd zijn, worden ze in het montuur geplaatst en verzonden.

Kan ik ergens de maten van de monturen terugvinden?

Wanneer je een product bekijkt in de shop, vind je de afmetingen voor dat montuur in de beschrijving.

Wat gebeurt er met mijn gegevens wanneer ik een account aanmaak?

Om een account aan te maken, worden er gegevens gevraagd. Deze gegevens delen wij niet met anderen. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden. Meer info op de pagina  [Privacybeleid].

Kan ik ook blauwlicht bril op sterkte krijgen?

Geen enkel probleem. Wij kunnen ook brilglazen op sterkte tinten. Neem contact op met support@miitto-health.com, dan contacteren we je zo spoedig mogelijk voor een oplossing.

Ik heb zelf een heel mooi montuur, kan ik hier een blauwlicht bril van laten maken?

Dat is een service die wij, bij MIITTO Health, aanbieden. Heb je een extra montuur of een zonnebril waar je graag een blauwlicht bril van wil laten maken? Neem contact op met support@miitto-health.com, stuur je montuur op naar ons en wij doen de rest.

Worden kleuren anders weergegeven wanneer ik een blauwlicht bril draag?

De donkere tint (Nighttime Red ) absorbeert de blauwe golflengten volledig. Hierdoor zien blauwe kleuren er meer zwart uit. Lichtere tinten blauw verschijnen als verschillende grijstinten. Andere kleuren, zoals groen, geel, oranje of rood, veranderen niet van uiterlijk. Bij onze overige tinten is de kleurvervorming beperkt. Onze Computer Clear heeft geen kleurvervorming.

Kan ik mijn blauwlicht bril 24/7 dragen?

De belangrijkste redenen om een blauwlicht bril van MITTO Health te gebruiken zijn om de melatonineproductie te maximaliseren en de slaap te verbeteren. Door de bril ‘s avonds enkele uren te dragen voordat u naar bed gaat, kan melatonine worden geproduceerd door de pijnappelklier. Blootstelling aan blauw licht tijdens de dag heeft wel een bepaalde functie voor ons lichaam. Daarom wordt het niet aanbevolen om 24/7 een blauwlicht bril te dragen, en zeker niet de rode en oranje tint. Onze gele of Clear-tint kunnen dit wel, en vooral in gevallen waar men vaak naar een scherm moet kijken.

Hoe moet ik mijn bril schoonmaken?

In onze shop vind je onze eigen reiniger. MIITTO Health glazen kunnen ook worden gereinigd met lauw of koud water. Spoel goed en droog de lenzen vervolgens met een microvezeldoek af. Reinigingsmiddelen met agressieve chemicaliën moeten worden vermeden.

Waarom zijn vergelijkbare brillen goedkoper dan MIITTO Health?

MIITTO Health is gespecialiseerd in producten voor het blokkeren van blauw licht. De brilglazen zijn wetenschappelijk ontworpen en in een laboratorium getest om te bevestigen dat ze de golflengten van blauw licht absorberen die melatonine onderdrukken. We hebben andere brillen en producten op de markt getest die ook beweren voldoende van het blauwe licht te blokkeren en hebben vastgesteld dat veel van hen dat niet doen.

In de promofilmpjes voor deze vergelijkbare brillen gebruiken ze vaak een blauwe laser, die dan door de glazen schijnt. Hoe komt het dan dat de glazen deze blauwe lazer blokkeert?

Dit is enkel een marketing-truc. Deze gebruikte lasers schijnen een licht van ongeveer 405 nm. Dit zit aan het begin van het blauwe spectrum. Een deel van dit spectrum zullen ze filteren, maar zeker niet genoeg.

Op deze site wordt gezegd dat het wetenschappelijk onderbouwd is?

Er zijn maandelijks nieuwe studies die de negatieve gevolgen van blauw licht aantonen. Langs de andere kant zijn er ook studies die aantonen welke de positieve effecten zijn van brillen die deze frequenties blokkeren. Voor verschillende studies kan je een kijkje nemen op [Over Blauw Licht]

Onze glazen zijn getest op kwaliteit en werking door de Universiteit van Hasselt. Contacteer support@miitto-health.com voor meer info over de volledige analyse.

Nog een vraag voor ons team ?