mitochondriën

Mitochondriën, onze levenskracht

Laat ons beginnen met een simpele analogie.
Wanneer iemand een sportwagen heeft gekocht en die persoon vertelt hierover tegen een kennis. Hoe ziet zo’n gesprek er dan uit?
Gaan zij elkaar proberen te overtuigen dat ongelode benzine 98 veel beter is dan 95? Is dat wat bepaalt hoe goed die wagen gaat rijden?
Het is de motor waar ze over praten..
Dat is wat bepaalt hoe goed of hoe snel die wagen rijdt.

En toch zijn mensen vandaag de dag elkaar heel erg aan het overtuigen welke voeding het beste is, om het beste te presteren. Of simpelweg het gezondste door het leven te gaan. Ik ben er achter gekomen dat dit niet de prioriteit is die onze gezondheid bepaalt.
Maar net zoals bij de sportwagen zouden we meer rekening moeten houden met de “motor”.

Onze motoren of energieleveranciers bevinden zich in onze cellen. Dit zijn onze mitochondriën.
Zo’n 1000 tot 4000 in elke cel, in elke van onze triljoenen cellen in ons lichaam.

Onstaan van het leven

Heel vroeger had je slechts 2 verschillende levensvormen op aarde: archaea en bacteriën. Beide waren dit prokaryoten.
In mensentaal wil dit zeggen dat het ééncellige organismen zijn.
Toen gebeurde er iets wat men endosymbiose noemt. 

Een archaea kwam samen met oxydatieve cyanobacteriën (wil zeggen dat het zuurstof als energiebron gebruikt), en vormde samen een nieuwe cel. Een Eukaryote cel.
Dit is de soort cellen waar alle complexe, levende wezens zijn uit opgebouwd.

Mitochondriën, onze levenskracht 1 bacteria 163711 640

Waar komt die energie vandaan ?

De bacteriën stonden bij de samensmelting de meeste van hun genen af aan de gastcel, waardoor ze geen energie meer moesten produceren om hun genen te onderhouden en repareren. Zo kon de gastcel deze energie gebruiken voor zijn, meer complexere, taken. Denk maar aan hoe complex onze cellen opgebouwd zijn en met elkaar interageren.

Mitochondriën, onze levenskracht 2 mitochondria

Binnen in onze mitochondriën hebben we 2 membranen. Tussen deze membranen stapelen protonen zich op en vormen ze zo een protongradiënt. Dit wil zeggen dat er buiten meer protonen zitten dan binnen. Deze protonen willen van de ‘drukke’ kant naar de rustige kant. Denk maar aan 2 kamers, waar de ene gevuld staat met mensen, en de ruimte daarnaast is leeg. Automatisch willen de mensen naar de rustige ruimte vloeien.
Dit principe heet de ‘Proton Motive Force‘.

Door deze verplaatsing komt er een flow opgang die verplicht wordt om door een smal kanaal te vloeien. Hierdoor zorgt de protonenflow ervoor dat het kanaal snel begint rond te draaien, en op deze manier wordt ATP gecreëerd. Denk maar terug aan de 2 ruimtes met mensen. Wanneer ze van de volle kamer naar de lege vloeien moeten ze allemaal passeren door een draaideur. Hoe meer mensen erdoor lopen, hoe sneller deze begint te draaien.

Dus wat bepaalt dan hoe mitochondriën werken? 
Deze wetenschap is in de afgelopen 100 jaar door veel verschillende onderzoekers gedaan, maar is coherent gemaakt door mijn mentor Dr. Jack Kruse, een neurochirurg wiens protocollen ik probeer toe te passen. 

Mitochondria zijn kleine elektromagnetische motoren. Hun vorm en functie wordt veranderd door elektromagnetische velden en temperatuur, en niet door voedsel. Voedingsmiddelen worden eenvoudigweg afgebroken tot elektronen en die gaan in mitochondriën. Hoe meer elektronen, hoe meer energie.
Het belangrijkste mechanisme voor het repareren van mitochondriaal DNA is melatonine. 
Melatonine is een hormoon waarvan de afgifte wordt gestimuleerd door duisternis. Nu hebben honderden studies duidelijk bewezen dat de afgifte van melatonine wordt onderdrukt door frequenties van blauw licht die eerder alleen in de zon werden gevonden, maar vandaag ZEER aanwezig zijn in elk kunstlicht dat mensen gebruiken: telefoon, tablet, computerschermen, spaarlampen, LED’s, fluorescentielampen, en de rest. 
Na verloop van tijd vernietigt deze onderdrukking van melatonine onze mitochondriale functie. 

De wetenschap: elektronen in mitochondriën stromen door 5 reeksen eiwitcomplexen. Zoals alle dingen in de biologie, moeten deze eiwitten voortdurend worden gerepareerd. Omdat mitochondria vroeger hun eigen organisme waren, hebben ze hun eigen DNA, mitochondriaal DNA genoemd. 
Melatonine herstelt dit mitochondriaal DNA zodat deze eiwitcomplexen (ook bekend als ‘respiratoire eiwitten’ of ‘cytochromen’) goed kunnen worden gebouwd. Dr. Doug Wallace heeft ontdekt dat veranderingen in dit proces de mitochondriale functie ernstig kunnen verstoren en tot de ziekten kunnen leiden. 
En wat is de belangrijkste factor die melatonine en dit hele proces in onze moderne wereld verstoort? 
Kunstmatige blauwe lichtfrequenties en een gebrek aan volledig spectrum zonlicht om mitochondriën goed te voeden.
Het andere kritische aspect van de juiste mitochondriale functie is ongetwijfeld zonlicht. Het is duidelijk voor iedereen die onbevooroordeeld naar de wetenschappelijke literatuur kijkt dat zonlicht van cruciaal belang is voor de gezondheid en dit is al duizenden jaren bekend. Maar misleidende wetenschap die binnenshuis onder neplicht werd uitgevoerd, leidden tot een stelling dat UV door zonlicht huidkanker veroorzaakt. 
Zijn de percentages huidkanker gestegen of lager geworden sinds mensen bescherming tegen de zon begonnen te krijgen en zonnecrème begonnen te smeren? 
Daar is je antwoord. Percentages zijn super hard gestegen, net als alle andere moderne (nu bewezen mitochondriale) ziekten, waaronder kanker, hartaandoeningen, Alzheimer, obesitas, diabetes, auto-immuunziekten, chronische pijn, angst, depressie, enz.

De oorzaak hiervan is niet te veel zonlicht, maar een gebrek aan energie om de juiste functie uit te voeren van organismen die in ons DNA zijn voorgeschreven, met als oorzaak # 1 een gebrek aan zonlicht en overtollig kunstlicht.
De prokaryotische organismen waren allemaal oorspronkelijk fotosynthetisch; ze haalden al hun energie rechtstreeks uit zonlicht. Dit betekent dat al onze meest basale fysiologische functies zijn gebouwd rond volspectrum zonlicht. Het leven ontdekte dat we kleinere organismen konden eten en hun energierijke eiwitten konden gebruiken om complexere weefsels op te bouwen, en hun koolhydraten of vetten gebruiken voor energie en andere functies, dus voedsel werd een extra energiebron om meer complexiteit mogelijk te maken. Zonlicht was en is nog steeds de primaire energiebron voor ons om te functioneren. 

Gilbert Ling, Gerald Pollock en een aantal andere onderzoekers hebben bewezen dat zonlicht opgeslagen in water de primaire batterij voor het leven is die voldoende energie levert voor enzymatische flux en alle 100.000 biochemische reacties die in elke cel, elke seconde optreden. Gilbert Ling en vele anderen hebben bewezen dat de theorieën van Peter Mitchell dat ATP alle energie voor het leven levert om de tweede wet van de thermodynamica vijfvoudig te doorbreken, wat betekent dat het veel meer energie vereist dan de theorie biedt. Alles wat de tweede wet van de thermodynamica overtreedt, is fysiek onmogelijk. Voor degenen die geïnteresseerd zijn, is hier een samenvatting van de wetenschap van Dr. Jack Kruse:

Biochemie gebruikt de coherentie-energieoverdracht van water om de kinetiek en flux van alle biochemische paden te laten verlopen. ATP is geen energiesubstraat zoals Mitchell en alle biochemici denken van wel. Het wordt gebruikt om eiwitten te ontvouwen en hun -NH- en -COO-delen bloot te stellen om water eraan te binden met behulp van zijn verbazingwekkende waterstofbruggen. Dit is de reden waarom een gebrek aan ATP een gemeenschappelijk kenmerk is bij alle neurodegeneratieve ziekten. Daarom zien we bij veel van die ziekten dezelfde vouwfouten. Wanneer de eiwitten volledig zijn uitgevouwen en gehydrateerd water bindt zich aan de delen om de supergeleider van het leven te maken. Wanneer dit gebeurt, worden nanobuisjes supergeleidende elektrische proton-draden die alle leven van stroom voorzien. Elektronenmicrofoto’s tonen nu moderne celbiologen dat elke cel in het menselijk lichaam koolstofnanobuizen bevat die in diameter krimpen. Het is de kleine diameter van de buizen waar de kwantumdans van het leven gebeurt met behulp van Einstein’s wiskunde. ATP is niet onze energiebron zoals we allemaal hebben geleerd. De hydrolyse van zijn hoogenergetische fosfaatbindingen kan niet voldoen aan de thermodynamische vereisten van in vivo flux en kinetiek van biochemie. Bovendien is het rustmembraanpotentieel dat zo kritisch is in Mitchell’s versie van gebeurtenissen door hem niet verklaard. In de kwantumveldentheorie komt het van kaliumbinding rechtstreeks aan alle eiwitten. We zullen later op de details ingaan. ‘ het rustmembraanpotentieel zo kritisch in Mitchell’s versie van gebeurtenissen is door hem niet verklaard. In de kwantumveldentheorie komt het van kaliumbinding rechtstreeks aan alle eiwitten. We zullen later op de details ingaan. ‘ het rustmembraanpotentieel zo kritisch in Mitchell’s versie van gebeurtenissen is door hem niet verklaard. In de kwantumtheorie komt het van kaliumbinding rechtstreeks aan alle eiwitten. ‘

Dus, de belangrijkste energiebron van het leven was, is, en zal altijd zonlicht zijn, opgeslagen in vloeibaar kristallijn water (lees meer over ‘EZ’-water), en dit is wat de hele biochemie aandrijft. Stel je voor dat je een boom in je achtertuin hebt en je bedekt deze volledig met een zeil. Hij zal sterven omdat het geen energie kan absorberen en gebruiken om zijn functies uit te voeren. 
Kunnen wij zonlicht ook op die manier gebruiken? Ja dat kunnen we. Zoals gezegd, is het van cruciaal belang dat we goed functioneren. 
Bekijk het onderzoek van Alexander Wunsch, een Duitse fotobioloog. Wanneer we worden blootgesteld aan UV (ultraviolet) frequenties van zonlicht , maken  we stikstofoxide aan , een chemische stof die ervoor zorgt dat onze bloedvaten verwijden en tot wel 50% van ons bloed naar het oppervlak van ons lichaam komt. Alle rode bloedcellen bevatten hemoglobine , dat zuurstof vervoert en ook de eigenschap heeft om alle frequenties van UV- en IR-licht te absorberen. Deze rode bloedcellen vervoeren zuurstof en deze opgeslagen lichtenergie naar mitochondria om onze fysiologie te laten functioneren. 

Het is aangetoond dat in aanwezigheid van IR (infrarood) licht, stoppen mitochondria met het gebruik van elektronen van cytochromen 1 & 2 op de elektrontransportketen (waar voedselelektronen binnenkomen) en maken ATP ALLEEN met zonlicht !

Verder bevat het oog retinale pigmentum-epitheelcellen die bijna identiek zijn aan chloroplasten, maar ze bevatten melaninepigmenten in plaats van chlorofyl, die beide alle frequenties van UV-licht absorberen. Wanneer ze worden verlicht met lichtspectra zonder ultraviolet, wordt hun juiste functie vernietigd. 
We gebruiken de energie van UV om dopamine, melatonine en andere kritische chemicaliën via ons oog te maken.  Alexander Gurtwitsch bewees dat cellen kleine pulsen UV-licht uitzenden om mitose (celdeling) te stimuleren. En, de cellen die gestrest zijn, lekken veel UV-licht.
Ons lichaam is op elk moment een directe weerspiegeling van de elektromagnetische omgeving waarin we ons bevinden, en het is volledig onderhevig aan verandering.

Dus als we de beste versie van onszelf willen worden en ziektes willen vermijden, wat kunnen we dan doen?

Letten op onze licht-omgeving, want deze dicteert hoe alle materie in ons organisme stroomt. Leef zoveel mogelijk buitenshuis in het natuurlijke spectrum, zelfs als het bewolkt is. Verwijder alle dingen tussen je ogen, huid en de aarde en de zon. Begin met het verwijderen van muren, ramen, schoenen, kleding en vooral brillen, zonnebrillen en contactlenzen. 
We leven in een wereld waar veel mensen ontevreden zijn en onvoldoende zonlicht hebben. Zelfs op zonnige plaatsen zoals Zuid-Californië en Arizona, hebben de meeste mensen een tekort aan vitamine D3 omdat er zoveel elektromagnetische vervuiling is die onze cellen uitdroogt, zodat we deze niet goed kunnen produceren, naast het feit dat iedereen meestal bedekt is, en  binnen leeft onder kunstmatig licht . 

Er was ooit wetenschappelijke consensus dat de aarde ‘plat’ is, sigaretten ‘goed voor je’ waren en dat bepaalde rassen van mensen inferieur zijn en miljoenen mensen geloofden het. 

Misschien is het tijd om deze zaken in overweging te nemen, en bepaalde “waarheden” durven in vraag te stellen.

Een reactie op “Mitochondriën, onze levenskracht

  1. Pingback: MIITTO Health - De Kracht Van Zonlicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.