WAT IS BLAUW LICHT

Over Blauw Licht 1 Specrtum

Blauw licht bevindt zich aan het begin van het zichtbare lichtspectrum, wat betekent dat het intense hoeveelheden energie bevat. Blauw licht varieert van 400-495 nmHet licht in digitale apparaten en lampen bevat veel meer blauw in vergelijking met andere kleuren in het spectrum, wat betekent dat onze ogen overmatig veel  blauw licht ontvangen. Dit blauwe licht dringt het oog binnen en veroorzaakt in de loop van de dag digitale oogvermoeidheid.

Digitale vermoeide ogen worden gekenmerkt door droge jeukende ogen, hoofdpijn en algemene vermoeidheid.

In de moderne samenleving is het nooit meer donker, we zetten onze mobiele telefoons aan, kijken tv of doen onze huisverlichting aan die allemaal blauw licht bevatten. Dit blauwe licht stuurt een signaal naar de hersenen waardoor ons lichaam denkt dat het overdag is. Dit heeft als gevolg dat we wakker en alert blijven, en ons niet slaperig gaan voelen.

Blootstelling aan blauw (400 – 495 nm) en zelfs groen licht (500 – 550 nm) van digitale apparaten, tv’s en lampen in het donker verstoort onze slaap.

Harvard University heeft aangetoond dat blootstelling aan blauw en groen licht in het donker onze slaap verstoort en ons risico op diabetes type 2, depressie, hartaandoeningen, angst en kanker verhoogt.

Over Blauw Licht 2 20046685 10154573414082181 3140824138510879545 n

Elke maand komen er nieuwe studies bij die aantonen welke de gevaren zijn van ‘blauw licht’, afkomstig van kunstmatige verlichting of LCD-schermen.

En hoe blauw licht blokkerende brillen het antwoord kan bieden voor jouw gezondheid.

Wetenschappelijke Studies over de voordelen van blauw licht brillen

STUDIE

PUBLICATIE

Bipolar Disorders an International Journal of Psychiatry and Neuroscience

Wetenschappelijke studies over de negatieve effecten van blauw licht

STUDIE

PUBLICATIE

Wetenschappelijke studies over slaaptekort en de impact op gezondheid

STUDIE

PUBLICATIE

Neuropsychiatric Disease and Treatment