OVER ONS

MIITTO Health is opgericht om mensen te helpen met een goede nachtrust en een optimale gezondheid. Wij willen mensen educeren over het belang van een goede lichtomgeving.

Over Ons 1 SAM

HIER STAAN WIJ VOOR

Bescherm je ogen tegen overmatig blauw licht, en zie er eveneens stijlvol uit.

Zelf heb ik jarenlang gekampt met angsten, stress en migraine. Door mijn lichtomgeving aan te passen zijn deze klachten sterk verminderd, of zelfs verdwenen. Door meer natuurlijk zonlicht en minder kunstmatig blauw licht gaat ons circadiaanse ritme optimaal functioneren. Dit is ons slaap-waakritme die vele van onze hormonale processen in ons lichaam regelt. Het is zeer gevoelig voor blauwe frequenties en wordt uit balans gebracht wanneer we ons blootstellen aan overmatig blauw licht, zoals onze moderne levensstijl. Energie-efficiënte verlichting, schermen zoals televisie, laptops, computers en smartphones overprikkelen ons zenuwstelsel en verhogen ons stressniveau continu.

Nu willen we anderen ook educeren over het belang van licht in onze omgeving.
De blauwfilters in onze brilglazen absorberen de juiste frequenties die volgens onderzoek de meeste nadelige effecten hebben op onze slaapkwaliteit en gezondheid. Doordat de prikkels van licht ook verminderd worden, ervaren mensen die kampen met prikkelgevoeligheid ook positieve voordelen.
Zoals hoog-sensitieve personen, personen met autisme, ADHD of een niet aangeboren hersenletsel. In veel gevallen is deze prikkelgevoeligheid gelinkt aan hoofdpijn, migraine of een slechte slaapkwaliteit.

DAYTIME YELLOW

bekijk collectie

Onze DAYTIME YELLOW tint is onmisbaar in ons gamma. De lichtgele tint van deze lenzen is speciaal gemaakt om blauwe lichtblokkeringstechnologie met kleurentherapie te combineren. Hij kan helpen bij depressie, angst of een laag humeur.

Deze tint absorbeert tot 70% van het kunstmatige blauwe licht van 400nm-450nm, wat de frequentie is waarvan bekend is dat het het stresshormoon cortisol verhoogt. Terwijl de lichtgele kleur ervoor zorgt dat het lijkt alsof het een zonnige zomerdag is waardoor je je alert, gelukkig en ontstrestend voelt. 

Deze geel getinte glazen helpen mensen met een lichtgevoeligheid. Als u last heeft van migraine, angst, depressie of een laag humeur, dan kan het zijn dat u gevoelig bent voor blauw licht. Dit betekent dat u iets meer bescherming nodig heeft tegen blauw licht dan onze computerbril kan bieden. Werkt u in een kantoor zonder natuurlijk licht of in een nachtdienst, dan is DAYTIME YELLOW iets voor u.

NIGHTTIME RED

bekijk collectie

De NIGHTTIME RED is onze donkerste tint, en biedt een optimale bescherming na zonsondergang. Niet alle blauwblokkerende brillen zijn hetzelfde. De meeste goedkope merken zijn gemaakt in Azië en blokkeren eigenlijk niet voldoende het blauwe licht, laat staan de juiste frequenties. Zorg ervoor dat u de juiste investering in uw gezondheid doet.

De hoogwaardige therapeutische tint op deze lenzen produceert een rijke rode lens die bij het dragen van 2 – 3 uur voor het slapen gaan je lichaam helpt naar een ontspannen en rustgevende slaap. Dit komt doordat de productie van melatonine niet verstoord wordt. Deze lenzen hebben vele voordelen, waaronder hulp bij een betere nachtrust, hulp bij slapeloosheid, hulp bij het herstel van sportprestaties en heeft zelfs positieve effecten voor mensen met een prikkelgevoeligheid (autisme, ADHD, Niet Aangeboren Hersenletsel,..).

Heb je een eigen montuur?

Wil je graag een blauwlicht bril op sterkte, met jou voorschrift?